Onderwijsonderzoek / -advies

Onder de bedrijfsnaam ‘Teurlings Onderwijsonderzoek in Praktijk‘ (TOiP) voer ik als freelancer onderzoeksprojecten uit voor diverse opdrachtgevers. Ik werk daarbij graag samen met collega-freelancers en professionals uit de wereld van onderzoek en onderwijs.

Voorbeelden deze activiteiten zijn:
– uitvoeren van onderwijsonderzoek voor bijvoorbeeld onderwijsorganisaties, onderzoeksinstellingen, onderwijsadviesbureaus
– ondersteunen van instellingen bij het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderwijsonderzoek
– begeleiden van studenten, docenten, teamleiders en managers bij het opzetten en uitvoeren van hun onderzoek
– geven van adviezen op mijn expertise-terrein – schrijven van artikelen in vakbladen en tijdschriften.

Enkele projecten:
– Rol van Kennismakelaar in opdracht van NRO Kennisrotonde
– Onderzoek naar de impact van het eerste cohort Kortlopende Praktijkgerichte Onderwijsonderzoeken in opdracht van de NRO, i.s.m. Suzanne Beek
– Onderzoek naar opvattingen van docenten over interculturele telecommunicatie in vreemdetalenonderwijs, i.o.v. Kennisnet, i.s.m. IVA Onderwijs te Tilburg en lector vreemdetalendidactiek in een veranderende leeromgeving Fontys Lerarenopleiding Tilburg dr. Kristi Jaurega Ondarra
– Onderzoek naar het Trudo-programma ‘kinderen met een kansrijke toekomst’, in opdracht van de gemeente Eindhoven, i.s.m. Fontys Hogeschool Kind & Educatie, lectoraat Leren en Innoveren (lector dr. Anouke Bakx).
– Schrijven essay over de innovaties in het beroepsonderwijs, in opdracht van Het Platform Beroepsonderwijs, i.s.m. dr. Peter den Boer (Onderzoeksbureau Onderzoekend Leren te Rhenen) en Lex Sanou (Amsterdam).
– Praktijkonderzoek naar de behoeften aan onderzoek van docenten en schoolmanager, in opdracht van Ruud de Moorcentrum van de Open Universiteit (Heerlen), i.s.m. KPC Groep (Den Bosch).
– Onderzoeksondersteuning van het project Kennisontwikkeling Vernieuwing Techniek TEC2020 in Limburg, i.o.v. Het Platform Beroepsonderwijs (Ede) en i.s.m. Onderzoeksbureau Onderzoekend Leren (Rhenen).

Kijk voor de algemene voorwaarden van TOiP hier.